Monday, August 13, 2012

Trabzon Kuru Pasta Tarifi








Malzemeler :


1 su br. şeker


1 su br. mısır unu


1 çay br. sıvı yağ


100 gr tereyağı


1 yumurta


1 çay br. süt


1 tatlı kş. kabartma tozu


Aldığı kadar un


Hazırlanışı :


Derin bir kabın içerisinde yumuşattığımız tereyağını ,şekeri ve sıvı yağı mikser yardımı ile çırpıyoruz. Ardından süt,yumurta,kabartma tozu ,mısır unu ve unu azar azar eleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.Bu hamuru 10 dakika beklettikten sonra arzu edilen şekil verip tepsiye diziyoruz. Son olarak önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.Servis yaparken üzerilerine fındık yada ceviz tozu dökebilirsiniz.Afiyet olsun.




No comments:

Post a Comment