Wednesday, August 29, 2012

Doğru Gelinlik Seçimi ve Gelinlik Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler






Çocukluktan bu yana hayalini kurduğunuz o gün geldi çattı… Beyazlar içinde süzüleceğiniz o büyük gün yakın. Hemen her genç kızın hayatının en önemli günlerinden biridir sevdiği adama bir ömür boyu aynı yolda yürümek üzere “evet” diyeceği o gün. Bu nedenden ötürüdür ki her bir detayın mükemmel olması istenir… Doğru gelinlik seçimi istenilen mükemmel düğünün en önemli detayıdır. Peki, gelinlik alırken nelere dikkat edilmelidir?











Gelinlik seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta vücut tipi ile seçilen gelinliğin uyumudur. Her kişi farklı vücut proporsiyonuna sahiptir. Gelinlik seçmek ve almak için yola çıkmadan evvel vücut tipinizi öğrenmek sizi hatalı seçimlerden uzaklaştıracaktır.











Dikdörtgen Tipli Vücutlar:






Dikdörtgen vücut tiplerinin en belirgin özelliği, bel kıvrımının pek de belirgin olmayışıdır. Bu vücut tipinde omuzdan kalçaya düz bir iniş vardır. Eğer siz de belirgin bel bölgesine sahip değilseniz gelinlik seçiminde bu vücut tipine uygun seçimler yapmaya dikkat etmelisiniz. En doğrusu beli belirgin hale getirecek gelinlik modelleridir.











Armut Modeli Vücutlar:






Adı üzerinde bu vücut tiplerinde kalçalar geniş omuz daha dardır. Armudi vücut tipine sahip gelin adayları, gelinlik seçimlerinde geniş olan alanları daraltmak, dar olan alanlarını da geniş göstermek hedefi ile hareket etmelilerdir. Gelinlik seçiminde amaç, vücut tipi farklılıklarından doğan farkları en aza indirmek olmalıdır. V tipi gelinlikler armudi vücutlar için idealdir. Gelinliğin kumaşı kalın olmalıdır. Düz ve sade kesimli gelinlikler, vücudu iki parçaya ayıran kemerli gelinlikler, geniş kesim gelinlikler bu vücut tipi için uygun değildir.











Üçgen Tipli Vücutlar:






Omuzları kalçadan daha geniş olan vücut tiplerine üçgen tipli vücut denilir. Bu vücut tipine sahip gelin adaylarının ana hedefi omuzlarının genişliğini dengelemek olmalıdır. Vücudun üst bölgesi düz kesimli gelinlik modelleri geniş omuzları olduğundan daha küçük gösterir. Kollu gelinlik modelleri de bu vücut proporsiyonuna sahip gelin adayları için uygundur.











Kum Saati Tipli Vücutlar:






Genelde en ideal kabul edilen vücut tipi, kum saatidir. Bu vücut tipine sahip gelin adayları seçimlerini çok daha geniş bir yelpazeden yapabilirler. Hemen her tip gelinlik kum saati vücut tipine sahip kişilerce seçilebilir ancak tavsiyemiz her zaman için bel inceliğini ortaya çıkaran, bel kıvrımına vurgu yapan gelinlik modellerinin seçilmesi yönünde olacaktır.











Vücut Özelliklerine Göre Gelinlik Seçimi:






Eğer göğüslerinizi küçük ve karnınızda düz ise gelinlik seçiminde düz kesimli modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer göbek bölgenizden memnun değilseniz A-tipi denilen gelinlik modellerine bakmanızı öneririm. Eğer güzel bir sırta sahipseniz, gelinlik seçiminde bu bölümü ön plana çıkarmak isteyebilirsiniz. Sırtı bele kadar açık gelinlik modelleri sizin için ideal bir seçim olacaktır. Boyu kısa olan gelin adayları gelinlik seçimlerini V kesim gelinliklerden yana yaparlarsa, boyları olduğundan daha uzun görünecektir.

No comments:

Post a Comment