Thursday, August 2, 2012

Sebzeli Piliç But Tarifi













Fırında Sebzeli Tavuk But


MALZEMELER

6 adet piliç budu

1 küçük sogan

3 küçük boy havuç

3 küçük boy patates ( haslanmis)

250 gr mantar, bezelye

Tuz-karabiber

Üstü için:

1 tatli kasigi domates salçasi

1 çay kasigi toz seker

1 tatli kasigi limon suyu

YAPILIŞI

Piliç budlarini ayiklanmis ve ortadan bölünmüs sogan ve havuçlarla birlikte çelik

tencereye koyup, 2 bardak su, tuz ve karabiber katarak kisik ateste 15 dakika haslayin.

Bir firin kabinin içine önce yuvarlak dogranmis patatesleri yerlestirin. Üzerine butlari siralayin.

Aralarina haslanmis ve dogranmis havuç, bezelye ve mantarlari koyun. Salça, seker,

limon suyu, biraz tuz ve karabiberi, 1 bardak piliç suyuyla karistirip yemegin üzerine gezdirin.

Servisten önce, 200 derece isitilmis elektrikli firinda, 20 dk hafif pembe renkte kizartin.

No comments:

Post a Comment