Wednesday, August 1, 2012

Acıklı ses tonu ve kaval sesiyle Peygamberi anlatma!- Esra Elönü




Aşağıdaki şahısların stand up sponsorları parantez içinde belirtilmiştir. Kurgu tamamen hayali şahısları eleştirmektedir, gerçek hayattaki benzerliklerden mesuliyet kabul edilmez...  

Birinci hoca: Biz türbelerdeki çaputları söktürüp kırk yamalı seccade defilesine vesile olduk goygoyculara namazı sevdirdik Tanrı kabul etsin  (bknz. Sponsor ihya tekstil)

İkinci hoca:  Biz de cihadımızı gençlere sevdirmek adına playstation oyunlarında kendi cemaatinden olmayan din kardeşlerini taşlayan çizgi film kahramanları ürettik barekallah .  (bknz. sponsor Mümin animasyon şirketi)

Üçüncü hoca: Biz de zoom başına üç kilo gözyaşı döktük Allah için(!)biz de,  gırtlağı nemli pastillerle yumuşamış, stüdyoları aromatik mumlarla romanDİNZM paçavrası haline getirmişlere inanıp, yoğun istek üzerine dönüşlerden ekstra alan plastik semazenlere gıpta ile baktık(!)

BİZ de, “gözleri sürmeli” diyerek ilahi piyasasını mıncıklayan şirketlerin üçüncü el ritimlerini zikir efekti olarak kabul edip, kutsalların üzerine macun çeken solistleri minderin üzerine çıkıp tonlarca alkışladık (!) 

Biz de, kulis arkalarında göz oyuklarına sömürü stoklayan adamların anlattıklarına değil ağlayışlarına tav olan varoş söylemleri din bilerek elimizdeki mendillerle kameraların terini sildik(!) 

Biz de, dintelijansiyasını Ramazan'dan önce oluşturup orucun felsefesini yapan akademisyenlerin saatlerce süren astronomik sohbetlerini dinleyerek maneviyatın kumaşından çalan açık oturumcuların hararetli atışmalarını yuttuk(!)

Hocam parayı verdim bizim hala oğluna bir dua et kafası basmıyo da.. Cüzdan ekran boyu maşallah! Ayetlerin ve ilahi olanın suyunu sıkıp Hiraya çerçevelik utanç çakan ekran hocalarına güldüm. Arkada kaval sesi önde bir top peçete haydi hoca ağla acıklı ol damara bas sömürüyü parala! 

Yahu peygamber bu! Ümmetin dirayeti, müşrike kaldırdığı baş secdeye indiren lider. Niye süklüm püklüm anlatıyorsunuz! Peygamber Allah’ın zaferidir. Zafer diyorum zafer! Bırak elinde gözlerinde buruşturduğun kağıt gözyaşlarını! Dik ol! Bu da ilahi olana şike karıştıran mübareksi salvo değil midir?

Evet cüzdanı da yaratan Allah’tır lakin onun göğünden peygamberinden kazanarak stand up sığdırdığınız tek şey riya cüzdanıdır! Lüzumundan fazla tevazu, gereksiz romantizm, stand up mimikler ve hüzünlü bakışlar, süklüm püklüm duruşlar ve gözyaşları riyadan başka bir şey değil! 

Esra Elönü - Haber 7

eelonu@mynet.com


 


 http://www.haber7.com/yazarlar/feridenin-gunlugu/909021-acikli-ses-tonu-ve-kaval-sesiyle-peygamberi-anlatma

No comments:

Post a Comment