Thursday, August 9, 2012

Krem Brule Tarifi

Malzemeler


  • 2 yumurta

  • 7 yumurta sarısı

  • 1/2 su bardağı / 150 gr şeker

  • 2.5 su bardağı / 625 ml light kren

  • 1/2 su bardağı / 100 gr esmer seker


Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Yumurtaları ve yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın. Kremayı ılık olana dek biraz ısıtın ve karışıma ekleyin. Karışımı süzgeçten geçirin ve 6 fırın sütlacı kâsesine bölün. Kâseleri yarısına kadar suyla doldurulmuş bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırında 1 saat yada altın sarısı renk alana dek pişirin. Fırından çıkarın. Soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 4 saat bekletin. Kâselerin üzerine esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış ızgaranın altında şeker karamelize olana (eriyip yanana) dek pişirin. Hepsini tek seferde servis yapın ya da buzdolsbına koyup servisten önce bir süre soğutun.


Benzer Tarifler:


No comments:

Post a Comment