Thursday, September 13, 2012

Nursevin'ce Kebap Tarifi




Nursevin'ce Kebap Tarifi,

Patlıcan kebap, çökertme Kebap, alinazik ve içine et giren her şey adetdenmi kebap oluyor.En son Tümayın Mutfağının paylaşımında ilgimi çekti. Bende o halde kendi kebabımı yaparım dedim. Ordan, burdan , şurdan esintiler. Yoğurt ve et.Muhteşem uyum. Daha önce Et Yemeği ni paylaşmıştım. Hemen hemen aynı sayılır.  Bakalım mı nasıl olmuş?

Malzemeler:

200 gr parça et

2 ad.orta boy patates

1 domates 

1 büyük kuru soğan

1 sivri biber

2 çorba kaşığı zeytinyağı

tuz, kimyon,karabiber, kırmızı biber

3 diş sarımsak

1 büyük kase yoğurt 








 Nursevin'ce Kebap Tarifi nasıl Yapılır?

Parça etimizi kuşbaşı doğrayalım ve zeytinyağı ile beraber düdüklü tencerede kavuralım suyunu salacak ve bir süre bu şekilde pişsinler. Kuru soğanı piyazlık doğrayalım suyunu çeken etimize ilave edelim hep beraber kavrulsunlar. Tuz , kimyon, karabiber atalım.  Sivri biberide ince doğrayıp ilave edelim.Bir sürede bu şekilde kavrulsunlar. Domatesi ince doğrayıp atalım düdüklünün kapağını kapatıp kendi suyunda 5-10 dakika pişirelim.

Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım istediğimiz şekilde kesip tuzlayarak kızartalım. Servis tabağına alalım  Yoğurdumuza dövülmüş sarımsakları ilave edip patateslerin üzerine dökelim. Etimizide kontrol edip yoğurt üzerine döşeyelim. Kebabımız hazır. Afiyet olsun.













Nursevin'ce Kebap Tarifi,

                                                              Nursevin'ce

No comments:

Post a Comment